Har du koll på lysrörsutfasningen?

Har du koll på lysrörsutfasningen?

Installation av belysning i Tidaholm Skaraborg

Belysning är väldigt viktig del i en elinstallation och vi vänder oss till både privata och i offentliga miljöer. I hemmet behöver du oftast flera olika sorters belysning, som att få starkare och praktisk ljus till dimmer och mysig ljussättning under kvällar till exempel. Trapphus, gatubelysning, tvättstugor och kontor är exempel på offentliga miljöer som vi på EJ:s Elektriska har lång erfarenhet av att ljussätta på ett praktiskt, smart och energieffektivt sätt.

Varför är rätt ljusmiljö viktigt?

Ljus spelar en avgörande roll i vårt dagliga liv och påverkar allt från vårt humör och energinivåer till vår fysiska hälsa och välbefinnande. Det är en nyckelfaktor för att skapa en bekväm och produktiv arbetsmiljö, eftersom det kan påverka hur vi uppfattar vår omgivning och påverkar vår kognitiva prestation.

En av de viktigaste aspekterna av ljus är dess förmåga att reglera vår kropps naturliga dygnsrytm, eller inre kroppsklocka. Exponering för starkt ljus på morgonen kan hjälpa till att återställa vår dygnsrytm, vilket gör oss piggare och mer energifyllda under dagen, medan svagare ljus på kvällen kan hjälpa oss att varva ner och förbereda oss för sömn.

Vad är LED belysning?

LED står för light emitting diode, en diod som omvandlar elektrisk ström till ljus. Eftersom en LED-lampa inte har några mekaniska delar, såsom en konventionell glödlampa, kan den tåla mycket mer. Ett glödlampa kan lätt skadas genom att till exempel skaka, medan en LED-lampa kan tappas ner i golvet och fortfarande fungera bra.